Hasičská obvodová soutěž v Jílovicích.

SDH Jílovice pořádalo dne 17.05.2014 hasičskou obvodovou soutěž. Začátek byl ve 14.00 a soutěž se konala na hřišti v Jílovicích ve Vesce. Do soutěže bylo oficiálně přihlášeno okolo 40ti družstev, ale v den konání se díky nepřízni počasí dostavilo „pouze“ 34.

obvodovka

Jílovickým dobrovolným hasičům se povedlo krásně opravit a obnovit posezení na hřišti. Na opravách strávili několik předešlých víkendů a zúčastnili se jich i další obyvatelé obce, ne-hasiči. Vše splnilo svůj účel, neboť během soutěže neustále pršelo, pouze s menšími přestávkami.

Soutěž se skládala ze dvou disciplín, požární útok a štafeta 4x100m. Soutěžilo se v kategorii: muži bez omezení, ženy bez omezení, muži nad 35let a ženy nad 35let.

Po celou dobu soutěže zde bylo několik stánků s občerstvením. Díky počasí šly na dračku hlavně nápoje, které zahřály. Vše probíhalo pod spravedlivým rozhodováním pořadatelů. Účast povzbuzujícího publika byla i přes nepřízeň počasí hojná.

Soutěž trvala až do pozdních odpoledních hodin a pak následovalo vyhlášení vítězů a předání cen. To vše za neustálého deště:-)

Na 1. místě se v kategorii mužů bez omezení umístili dobrovolní hasiči Zaliny I, na 2. místě skončili Slavošovice a na 3. místě Lhota. V této kategorii žen získaly vynikající 1. místo naše ženy z Jílovic, na 2. místě Zaliny a na 3. místě Ledenice. Naši muži v této kategorii obsadili pěkné 10. místo.

V kategorii mužů nad 35let se na 1. místě umístili hasiči Ledenice I, na 2. místě Ohrazeníčko a na 3. místě Ledenice II. Naši Jílovičtí muži skončili opět na 10. místě, aby se to nepletlo. 🙂 V kategorii ženy nad 35let byly na 1. místě dobrovolné hasičky z Třebče, na skvělém 2. místě Šalmanovice a na 3. místě Zborov.

Všem vítězům moc gratulujeme a těšíme se na setkání na Okresní hasičské soutěži v Českých Budějovicích dne 7.6.2014. Poděkování patří i všem pořadatelům, kterým již jednou poděkováno bylo ihned po skončení soutěže, za hladký a bezchybný průběh celého setkání.

Nejsladší odměna však čekala na Jílovické vítězky, kterým se naskytla příležitost vyfotit se s dobře známým a úspěšným hercem Pavlem Liškou. Příložitosti samozřejmě využily a mají pěknou památku.

MK

Napsat komentář