Mladí hasiči Jílovice – podzim 2015

Od nového školního roku se koná hasičský kroužek každý pátek. Místo je různé: na hřišti na návsi, na hřišti u vodárny, v přírodě, při nepříznivém počasí ve škole nebo v kulturním domě. Na kroužek dochází cca 30 dětí /v průběhu roku se děti přihlašují i odhlašují.

Dne 17.10.2015 jsme se vydali do Žáru na dětskou hasičskou soutěž – podzimní kolo hry „Plamen“ – běh požární všestrannosti. Přestože celý týden pršelo, nám se počasí vyvedlo. V sobotu ráno vykukovalo sluníčko a mraky s deštěm už toho dne neměly šanci.
Na soutěž jsme se dopravili hromadně naší vysloužilou „babičkou Ifou“ a s řidičským umem Pepíčka Witzanů. Už tento přesun byl pro děti veliká odměna a dobrodružství. Na start jsme postavili dvě družstva: mladší a starší žáky.

A jak jsme dopadli? K mému překvapení a potěše mladší skončili čtvrtí a starší obsadili druhé místo. Je znát, že už jsou to „ostřílení pardi“, protože od začátku roku jsme se připravovali pouze čtyřikrát. Mimo diplomů dostaly děti i sladké odměny, které si rozdělily na další schůzce.

V úterý po soutěži jsme se zúčastnili školní akce „Slavnosti plodů“ spojené s lampiónovým průvodem nazvaným „Po stopách bublinkové víly“.

Ve středu 28.10. 2015 jsme uspořádali Drakiádu s opékáním buřtů nejen pro mladé hasiče. Na louce u vodárny se sešli rodiče a mnoho dětí velkého věkového rozpětí – od kojenců až po ty skoro dospělé. Svatý Florián, patron hasičů, nám dopřál mírný větřík, a proto se louka u vodárny změnila ve vzletovou dráhu pro draky. Po náročném výkonu si každý mohl opéci buřtíka nebo křupavou topinku na připraveném ohýnku.

Myslím si, že od září jsme toho stihli dost a nikdo nemůže říct, že hasičský kroužek zahálí.

Vedoucí MH Jílovice Helena Kyselová