Mladí hasiči Jílovice

Mladí hasiči se schází vždy ve středu od 16.00 hodin a zdá se nám, že je nás čím dál tím víc. Na kroužek chodí 27 dětí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa kroužek začalo chodí dost nováčků: Jakub Vicány, Amálka Voltrová, Ríša Leština, Zuzanka Panská, Petřík Bazal, Adeláka Křížová, Klárka Květoňová, Adélka Davidová, Luděk Miška, Kačka Hlaváčová. Ti všichni se museli seznámit s tím, co budeme dělat během roku. Každý se hned ptá: „Kdy budeme stříkat? Pojedeme hasičským autem?“ To je ovšem to poslední. Samotnému postavení se k proudnici předchází mnoho práce. Je třeba znát topografické značky, základy zravovědy a vědět, jakým ručním hasicím přístrojem budeme hasit hořící olej. Ruku na srdce, kdo z vás to ví? Je RHP pěnový? Malí hasiči se musí doslova poprat se vzduchovkou. Ono se řekne vystřelit, ale děti mají problém zbraň udržet, natož se trefit do špalíčku o rozměrech krabičky od sirek. A o uzlování se raději nebudeme zmiňovat.

p1100685  p1100709  p1100727

Běh požární všestrannosti se konal v Trhových Svinech v sobotu 19. října od 10.00 hodin, Na start za Jílovice I. starší žáci se postavili: Josef Havelka, Míra Valha, Matěj Kronika, Lukáš Kysela a Petr Janeček.

Za Jílovice II. mladší žáci nás reprezentovali dvě hlídky:

1. hlídka: Kuba Květoň, Vojta Kysela, Lucka Valhová, Adélka Kyselová a Honzík Janeček.
2. hlídka: Bertík Míka, Petruška Panská, Dan Jandík, Eliška Vicánová a Jula Hamo.

Celkově v kategoriích starší i mladší žáci obsadili pěkná čtvrtá místa.

Abychom byli ve výčtu dětí kompletní, tak na kroužek ještě chodí Honzík Brůžek a Vládík Vacek. A co nás bude čekat v nejbližší době? Budeme chodit na procházky, sportovat, trochu oprášíme teorii pro získávání odznaků odbornosti.

Na závěr bychom chtěli poděkovat hlavně dětem, že je to s námi baví. Dále rodičům, že děti podporují v jejich zálibách a v neposlední řadě všem okolo, kdo nám pomáhají a věří, že to má cenu.

Vedoucí MH Jílovice Helena K. a Pepa W.

Napsat komentář